Blog

Avantajele utilizarii gardului electric

Sistemul de gard electric functioneaza pe baza unei puternice bariere psihologice care tine animalele de ferma sau cele salbatice intr-un perimetru bine stabilit. In ciuda eficientei gardului electric la nivel global, inca sunt persoane care sunt de parere ca acest tip de gard nu este eficient. Motivul este simplu – cei care inteleg cum sa aplice principiile de baza ale gardului electric o sa se bucure de beneficiile acestuia, in timp ce acei care nu le aplica, o sa aiba mereu probleme iar sistemul nu o sa functioneze eficient.

Nu este nimic nou in folosirea electricitatii pentru a controla animalele. De peste 75 de ani fermierii din Noua Zeelanda si Europa folosesc gardul electric pentru a beneficia de pasunatul rational, in timp ce in Africa a fost folosit pentru a proteja pamantul arabil de animalele salbatice. La inceput se puteau electrifica distante scurte si fara vegetiatie, dar datorita tehnologiei, in zilele noastre sa pot electrifica lungimi de zeci de km pentru toate tipurile de animale sau conditii dificile de vegetatie.

Parcelarea terenului cu gard electric are urmatoarele avantate:

  • Cost mic

Un gard electric poate da acelasi rezultat, ba chiar mai bun, utilizand mai putine resurse. In functie de lungimea gardului, acest tip de gard se dovedeste a fi mai ieftin decat gardurile clasice.

  • Usor si rapid de montat

Montarea unui gard electric este mult mai rapida decat contruirea gardului clasic, in special pe terenuri dificile. Nu este nevoie de abilitati speciale, de studii de electricitate etc. Atata timp cat sunt urmate niste reguli simple, gardul electric este eficient.

  • Durabil

Gardurile electrice nu sunt supuse aceleasi presiuni fizice de catre animal, nu pot impinge firul/banda sau izolatorii, astfel ne putem astepta la o viata indelungata a componentelor.

  • Aplicatii universale

Situatiile date au dovedit ca imprejmuirea cu gard electric este eficienta pentru toate tipurile de animale printre care: elefanti, ursi, hipopotami, morse, chiar si melci. Pentru animalele deja “dresate” in gardul electric, este mai eficient acest tip de garduri decat oricare altul.

  • Flexibil

Unul dintre cele mai mari avantaje este flexibilitatea. Nu exista metoda mai rapida si mai usoara decat gardul electric, de a parcela suprafetele, pentru un pasunat rational si eficient. Gardurile sunt utate frevcent, chiar zilnic.

  • Intretinere usoara si ieftina

Odata ce gardul electric este instalat corect si animalele sunt dresate, mai trebuie doar sa verificam periodic instalatia de gard, cu ajutorul unui voltmetru, pentru a verifica daca tensiunea pe fir este corecta.
Ca si cost de intretinere ne ramane bateria – care poate fi de diferite capacitati ( in cazul in care aparatul nu la reteaua de 220 V sau dotat cu panou solar ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookInstagramYoutubeWhatsApp
X