Blog

Ce generator de impulsur alegem?

Pentru alegerea generatorului de impulsuri ideal, presupune si cunoasterea diferentei intre volti si jouli.

In timp ce majoritatea fabricantilor recomanda 1 Joul la 1-2 km de gard, generatorarele de impulsuri marca Lacme garanteaza eficienta gardului cu 1 J la 10 km, datorita tensiunii mari – pana la 15.000 Volti.

Dovada este data de primele aparate aduse din Elvetia de la firma HAUPTNER sau de modelul SECUR 15 de la LACME care sunt doar de 0,15 jouli, si recomandate de fabricant ca alegerea perfecta pentru lungimi de pana la 2 – 3 km, in conditii bune. Ca sa nu mai vorbim de cele peste 15.000 de  aparate EASY STOP si CLOS 20 vandute de catre noi, – care au doar 0,25 Jouli dar care genereaza 10.500 si 13.000 V.

Unii fabricanti si vanzatori de aparate pentru gard electric, supraevalueaza puterea acestora. Marcajul de pe eticheta privind lungimea maxima, este  data teoretic, ignorand conductibilitatea firului, pierderile de energie datorate atingerii ierburilor, pierderile datorate impamantarii etc (date  care in practica nu le putem ignora).  Sansele de a ramane dezamagit sunt mari, dupa ce cu un aparat pe care scrie “20 km”, o sa puteti imprejmui in practica doar 3 km.

Nu uitati ca generatorul de impulsuri este “creierul” intregului sistem, astfel trebuie dimensionat corect, in functie de lungimea maxima, tipul de animal care urmeaza a fi imprejmuit, pierderile de energie posibile, precum si de firul ce urmeaza a fi folosit.

La noi puteti vedea www.evolutiadan.ro si gasi gama completa de aparate Lacme, aparate conforme UE, fabricate in Franta cu garantie 2 ani si o durata de viata medie de 10 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookInstagramYoutubeWhatsApp
X